KalmarBudoklubb

JUDO

”Judo är mer än bara en sport”

Förutom att judo ger en bra träning för hela kroppen så bygger judon också på en stark värdegrund. Värdegrunden är likadan över hela världen och tillämpas av alla judoka oavsett nivå. Judons värdegrund innehåller åtta värdeord som ska genomsyra all judoverksamhet och vägleder oss i hur vi ska behandla varandra, både på och utanför judomattan.

KalmarBudoklubb

JUDO

Träningstider

Gränsen mellan barn / ungdoms till vuxna ligger vid 14 år. Men med att grupperna ibland ser lite olika ut i åldrar försöker vi att hålla ihop dessa så gott det går så att det ibland förskjuts övergången åt något håll. Detta för att hålla ihop gruppen. Innan man får tävla som vuxen måste man ha tränat i vuxengruppen i minst ett år.
Tävlingar sker utefter respektive individs önskemål.


Hjärtligt Välkomna!


SE VÅRA TRÄNINGSTIDER HÄR UNDER ELLER PÅ FÖRSTASIDAN I KLUBBENS SAMLADE SCEHMA

KalmarBudoKlubb

Här hittar du vårt schema på Judon

Här hittar du förutom löpande träningstider även läger, tävlingar och annat som berör judon.


KalmarBudoklubb

JUDO

Judo betyder ”Den mjuka vägen” och är en japansk kampsport utan slag och sparkar.
I judo används fasthållningar, kast, armlås och halslås för att vinna över sin motståndare.
Den som utövar judo kallas judoka.

Judo utövas i en träningslokal, som kallas ”Dojo” på japanska. På judomattan (”Tatami”) tränar alla barfota. Judo tränas normalt i blandade grupper, både killar och tjejer eller både män och kvinnor. Ofta är de uppdelade i olika åldersgrupper och i olika färdighetsnivåer – som visas genom den färg på bältet som utövaren bär. När någon börjar med judo så bär den ett vitt bälte – om den har en judodräkt.

Bilden är tagen från svenska judoförbundets hemsida
KalmarBudoKlubb

Våra tränare

Här ser du några av våra tränare på Kalmar BudoKlubb. 

Från vänster:

Douglas Holmgren - tränare för barn - ungdom - vuxen

Thomas Johansson - tränare för vuxna 

Samuel Ericsson - tränare för barnKalmarBudoklubb

JUDO

Svenska Judoförbundet är den officiella organisationen som ansvarar för judosporten i Sverige. Förbundet bildades 1952 och har sitt säte i Stockholm.

Svenska Judoförbundet är medlem i International Judo Federation (IJF) och European Judo Union (EJU) och är därmed en del av den globala judogemenskapen. Förbundet har cirka 200 klubbar runt om i Sverige och över 11 000 medlemmar, både barn och vuxna.

Syftet med Svenska Judoförbundet är att främja utvecklingen av judo i Sverige genom att erbjuda utbildning, tävlingar och evenemang för sina medlemmar. Förbundet arbetar också för att sprida kunskap om judo och dess värderingar, såsom respekt, självkontroll och kamratskap, till samhället i stort.

Svenska Judoförbundet är uppdelat i olika kommittéer och avdelningar som ansvarar för olika områden inom judon, såsom tävlingar, utbildning, domare och organisation. Förbundet arrangerar också årligen svenska mästerskap och andra stora evenemang.

Utöver att främja judo i Sverige arbetar Svenska Judoförbundet också för att höja kvaliteten och säkerheten inom sporten. Förbundet arbetar aktivt med att förebygga skador och har utbildningar för tränare och domare för att säkerställa att judo utövas på ett ansvarsfullt sätt.

Superscript

Kontakt Judon

Är det något du undrar över så bara ring eller maila oss

Kontaktperson för judon är:

Douglas Holmgren

Mail: douglas@kalmarbudoklubb.se

Tel: 070 - 566 38 71

Alternativ 

Samuel Ericsson 

Tel: 072-363 06 30


Namn E-post Meddelande Skicka in
KalmarBudoKlubb

Välkommen ner till oss!

Judo passar de flesta åldrar och är en fantastisk sport om man vill hålla konditionen uppe och klara fall, för inom judon både faller man och fäller.